13 Şubat 2016 Cumartesi

Namaste

Hayatta bazı sınırları geçmemek veya o sınırlar geçildikten bir süre sonra tekrar o sınırı koruyabilmek gerek. Örnek mi istiyorsun? Bağımlılıklar, bedendeki sakatlanmaları veya incinmeleri dikkate almama, uyku düzenini mahvetme, birine takılıp kalma, birine hakaret etme, kalp kırma ve af dilememe. Şimdilik aklıma gelen bunlar.

Bazı şeyler davranış değişikliğine mi yol açıyor sende.. Mesela milyonlarca, hatta dünden bugüne sayamadığım kadar çok insan sigaranın nasıl da bela bir şey olduğundan bahsediyor ve sen sigara içerek aydınlandığına mı inanıyorsun? Tiz bir siren sesi yolluyorum sana. Yanlış yoldasın bebeğim. Hangi insan sigaraya dair methiyeler düzebilir bir düşünsene? Sigara mı içiyorsun? Bırakmanın yollarına bak. Kendi başına bırakamayacağını, ancak bir ilaç yardımıyla bırakabileceğini mi düşünüyorsun? Yapma etme gözüm. Senin içindeki kaynaklar bırakman için fazlasıyla yeter, dışarıdan bir şey alma bünyene. Hem hayat bir öğrenme yolu ve sigarada en iyi öğretmenlerden biri. Artık bir bağımlısın ve bu döngünü de hakkıyla tamamla, nasıl ki hakkıyla içiyordun sigarayı. Ama aylar yıllar geçiyor ve sen bırakmaya çalıştıkça bırakamıyor musun. O zaman ilaçla bırak. Nihayetinde yeter ki bırak. Ama emin ol dışardan bedenine bir madde almadan bırakmak apayrı bir keşif.

Birazdan sevgililer günü olacak. Kendime verebileceğim en büyük hediye sigarayı bırakmak. En güzel sevişmeden, en güzel andan daha kıymetli benim gözümde, hayatımın en önemli anı şu anlar. Zira içine ettiğim hayatı rayına oturtmak için ilk adımı attım, biliyorum devamı çorap söküğü gibi gelecek. (13-02-2016, 23.34)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder